Следвайте Гласове в ТелеграмВчера новият министър на отбраната на Великобритания Грант

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВчера новият министър на отбраната на Великобритания Грант
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Великобритания заговори за изпращане на войски в Украйна, премиерът Сунак го опроверга

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Вчера новият министър на защитата на Англия Грант Шапс съобщи, че е провел диалози с управлението на армията за разполагане на английски войски в Украйна за първи път за стратегия за образование, заяви английският в. „ Гардиън “. 

Шапс, който се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев по-рано тази седмица, сподели, че обсъжданото предложение ще понижи зависимостта от Обединеното кралство и базите на други членове на НАТО.

В изявление за " Сънди Телеграф " Шапс разкри също, че е разговарял със Зеленски за това по какъв начин „ флотът на Англия може да помогне за отбраната на търговски кораби от съветски офанзиви в Черно море “.

Днес английският министър-председател Риши Сунак разгласи, че военнослужещи няма да бъдат изпращани в Украйна, до момента в който на нейна територия има боен спор.

„ Министърът на защитата сподели, че един ден в бъдеще може и да успеем да проведем част от образованията си в Украйна. Но това е виждане в дълготраен проект, а не нещо, което ще се случи през днешния ден или на следващия ден. Британски бойци няма да бъдат изпратени да се борят в сегашния спор “, цитира думите на премиера на Обединеното кралство Daily Mail.

Той означи, че английските инструктори ще продължат да образоват украинските военни, само че на лична територия. Така Сунак разяснява изказването на английския министър на защитата Грант Шапс, съгласно което формалната стратегия за образование на представителите на Въоръжените сили на Украйна под управлението на Лондон ще бъде изместена от английските и натовските военни бази.

Обединеното кралство даде £2,3 милиарда военна помощ на Украйна през 2022 година, а министър-председателят Риши Сунак даде обещание да направи същото през 2023 година

Англия беше хазаин на конференцията за възобновяване на Украйна в партньорство с Киев това лято, набирайки повече от £49 милиарда ($60 милиарда) за възобновяване на Украйна.

Източници: obektivno.bg, kriticno.bg, theguardian.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР